Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Dla zielonych, gdzie loot'ować, gdzie nie warto chodzić samemu, a gdzie w grupie

xLuxoRRx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Dzisiaj chciałbym wam pokazać mój poradnik, który jest raczej dla graczy zaczynających przygodę z I.S.S. pokażę w tym materiale, do których miast nie warto chodzic na początek, do których lokacji nie warto chodzić samemu, a gdzie warto chodzić w grupie, i mniejwięcej co można gdzie znaleźć.

ZAPRASZAM

https://www.youtube.com/watch?v=BzTfVCed0PM&list=UUgmTY0jFDDOpJS_QPMm0_jA

xxx

s1uwrd.jpg

Opublikowano

Linki do filmików,stawiamy w <media>

Nie reklamujemy kanałów youtube!

A co do poradnika to myślałem że coś więcej pokażesz, a teraz spawny tez są różne. Takie całe gadanie na mapie było troche nudne, lepiej by było jakbyć coś w grze też pokazał

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

dotrwałem do 5 min. Dalej oglądać mi się nie chciało. Ogólnie nudno i czasami mam wrażenie, że niektóre informacje są nieaktualne. Tłumaczysz na mapie v1 i może to być niezrozumiałe dla początkujących. Lepszym rozwiązaniem byłoby przedstawienie miast w formie screenów (w ładnej jakości, robione z wysokich budynków lub gór). Tak to wyszło gadanie na sucho w zasadzie o niczym. Zero konkretów.

Loot generalnie teraz jest do chrzanu. Kiedyś jeszcze widziałem sens w  zwiedzaniu mapy. W tym momencie jedynie można sobie spacerować. Ewentualnie zbierać krugery. Troszkę się uśmiechnąłem jak wspomniałeś o smallville. Powiedziałeś, że od small do górnego safezona jest bardzo blisko. No fakt nie da się tego ukryć, że na v1 jest to chwila drogi.Jednak przy mapie, która jest teraz jest to już odczuwalne. Na 1 biegu się nie zaleci, a jak nie mamy skilltree to już w ogóle. No chyba, że samochód, ale to inna bajka, bo wtedy wszystkie lokacje są blisko safezona :D Tak więc powodzenia jak znajdziemy krugera w smallville i będziemy szli to odłożyć.

Ja na chwilę obecną nie lootuję, bo dużo z pvp zyskuję, ale podam mniej więcej jak ja się uzbrajam jak czegoś mi brakuje:

leki- frosty, smallville

bronie i stanagi- norad (boxy+zombiak)

bronie na zombiaka- clearview

klaty, plecaki- z ludzi

Podsumowując, początkującym przed zwiedzaniem mapy polecam ogarnąć spawny pojazdów, a potem zabrać się ewentualnie za lootowanie. Zabrakło mi podziału na loot użyteczny i bezużyteczny. Wszędzie można wbić nawet na bambika, ale nie polecam tego robić w clearview, bo każdy kto tam wchodzi z ciekawości idzie sobie do policji i zabiera boxy i wtedy zostają nam  jedynie 2 przy restauracji.

Opublikowano

Skoro poradnik jest dla początkujących to oni nic z tego nie zrozumią .. Pokazujesz na mapie v1 , a jest aktualnie mapa v2 na ktorej jest mnostwo zmian od v1 ..

• 5 tygodni później...
Opublikowano

od momentu wydania cali i zombiaków dropiących itemy, lootowanie na colorado mija się z celem. W kilka godzin zdobyłem tyle co w norad czy clearview miałbym w tydzień. Ile to potrwa tego nie wie nikt, ale wipe będzie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...